Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

4+1 tipp őszi szünetre

2019. október 23. - Click for Work

Ismét közeledik az őszi szünet, barátok és ismerősök immár javában kérdezgetik egymást: Ti mit csináltok, hol lesztek? Sokan azonban már nyáron leszervezték a programot, sokan minden évben ugyanoda mennek. Sokan viszont a barátok mellett döntenek, így velük egy közös kirándulás mennek, ki a szabadba. Már csak egy-két nap van hátra az őszi szünetig, így legfőbb ideje, hogy elkezdjünk mi is azon gondolkodni, hová is menjünk a gyerekekkel közösen. Mit tegyünk, hogy akítv pihenés és közös élmények is tarkítsák az őszi szünet hetét? Összeszedtünk pár tippet!jakob-owens-ue_n2i6-trm-unsplash.jpgMint azt korábban is megírtuk, a dolgos hétköznapok kipihenésének egyetlen módja a teljes kikapcsolódás. A szakemberek véleménye szerint sokszor az is elegendő, ha egy hosszú hétvégés szünetet tartunk. Vagyis nem is muszáj elutazni most sem, az iskolai szünet idején valahová messze. Mégis évről évre azt látjuk, az őszi szünet idején Budapest egy picit megkönnyebbül, a közlekedés megritkul, az utcák valamelyest kiürülnek.

Akik viszont nem utaznak el a jövő héten, de szabadságot kénytelenek kivenni, összegyűjtöttünk pár tippet. Mert, fontos, hogy ne a telefonjainkat és a számítógépet nyomkodjuk külön-külön, a szobánkban meghúzódva. Mozduljunk ki, élvezzük, hogy ilyenkor oly könnyen eljuthatunk oda, ahová indultunk!  

1. Őszi szünet az Állatkertben 2019

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyike a világ legrégibb állatkertjeinek: 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. A ma is létező, több mint ezer újkori állatkert közül csupán 25-öt alapítottak a budapesti előtt. A 150 éves Állatkert történetének (részletek: itt ) legnagyobb fejlesztése zajlik éppen. Érdemes kilátogatni, mert már az utcáról is látszik a készülőfélben lévő Pannon Park építménye. De mindemellett a Budapesti Állatkert az őszi szünetben kellemes és tartalmas kikapcsolódást kínál a gyermekes családok részére (információk: itt) . Ráadásul, a 14 év alatti gyermekek csupán 200 Ft-os áron látogathatják az Állatkertet! Hűha, ez tényleg nem semmi!

2. Libegőzés és Erzsébet kilátó

Ha későn kelők vagyunk, szuper hírünk van: a libegő a legnagyobb meglepetésünkre csak délelőtt tíztől viszi fel a turistákat a János-hegyre. libego-768x432.jpg

Ha felértünk, remek hely a gombás játszóté, de akár le is sétálhatunk a Normafához, egy másik, a közelmúltban felújított játszótérre. A Schulek Frigyes által tervezett kilátóba mindenképp érdemes felmászni. Jó alkalom egy versenyfutásra a meredek lépcsősor, hogy kiderüljön, mászva vagy szaladva ki a leggyorsabb a családban. Ha megéhezünk, választhatunk a kürtőskalács és a rétes között, amíg mi szülők kirendeljük a kötelező sörünket. 

3. A Pál utcai fiúk nyomában

Egy hatalmas séta a Füvészkertben azért is jó ötlet, mert a város közepén csodálatos növényeket láthatunk. A kert nyolcvanöt hazai veszélyeztetett fajt őriz, illetve mutat be, és a föld flórájából kétszázötven, a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) által veszélyeztetettnek minősített, „vörös könyves” fajt is megcsodálhatunk, nagyon jó beszélgetésekhez adva alapot a klímaváltozásról, környezetvédelemről is.

f2b67c071f0fca4d43ab5317b64558b4.jpg

4. Éjszakai kalandtúrák – Budakeszi Vadaspark

A napnyugta után induló túrán az érdeklődők megismerkedhetnek az éjszakai állatok „napjaival”, az életmódjukkal, viselkedésükkel és táplálkozásukkal, valamint újdonságként most a szakvezetések előtt a népszerű Állatijó Bemutató éjszakai madarakról szóló különkiadása is megtekinthető lesz. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya „Éjszakai túra” legyen. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat! A programokra a felnőtt jegy 2.200 Ft, a gyerek jegy (2-14 éves korig) 1.100 Ft. Figyelem, az időpont: október 26., péntek, 17:50 (előzetes bejelentkezéssel).

budakeszi_vadaspark_02.jpg

4+1 Ha te is kimozdulnál a városból: Pilis - Holdvilág-árok  

Természetjáróknak kötelező egyszer ide ellátogatni, mert a vadregényes kilátás garantáltan el fog bűvölni. Teljesen elvonulhatsz a város zajától, ami nap, mint nap körbevesz. A misztikus szurdokvölgyben, amibe érkezel, egy barlangot és egy kisebb vízesést is megcsodálhatsz, amely minden évszakban más arcát mutatja, és ettől igazán különleges és hívogató. Esős időben célszerű jobban odafigyelned a sziklás részeken, mert csúszós lehet, de a látvány kárpótolni fog!sardi-zoltan-holdvilag-arok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr6015255298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása