Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

Vissza a suliba! De környezettudatosan!

2019. augusztus 21. - Click for Work

Tippek ahhoz, hogy hogy legyen fenntartható az iskolakezdés. Nem is gondolnánk, hogy pár egyszerű tippel könnyedén megkímélhetjük bolygónkat, és nem mellékesen pénzt is spórolhatunk velük.

 1. Uzsisdoboz

Felejtsük el az alufóliát vagy a szalvétát nejlon zacskóval. Csomagoljuk a szendvicset, vagy gyümölcsöt uzsonnásdobozba. Így nem használunk feleslegesen műanyagot, és ezzel jelentős összegeket spórolhatunk meg, hiszen nem kell sem alufóliát, sem műanyag zacskókat vásárolni. Továbbá egy szuperhősös, vagy egy hercegnős uzsonnás doboz még a gyermek kedvét is meghozza az iskolakezdéshez.

 

2. Buszozás, bicikli

Ha mindenki külön autóval viszi a gyermekét iskolába, sokkal több káros anyag kerül a levegőbe. Próbáljunk meg összeállni több szülővel a lakóhelyünkön, és beosztani, hogy ki melyik nap viszi a szomszéd gyerekeket iskolába, így minden nap megtelik egy autó, a többire pedig nem lesz szükség. De ott van még a buszozás, és biciklizés. A biciklizés mellett szól még az is, hogy mire beérnek az iskolába sokkal frissebbek lesznek, és a testmozgás amúgy is jót tesz a gyerekeknek.

 

 

3.Kölcsönzés, használtan vásárlás

Tudom minden gyerek az új tankönyveket szereti, de el kell magyaráznunk nekik, hogy a környezetvédelem milyen fontos, és meg kell osztaniuk másokkal amilyük van, így segíthetnek. Nem kell minden évben új könyveket venni, sokkal környezetkímélőbb, ha kölcsönözzük őket, vagy felsőbb évesektől vásároljuk használtan. Így olcsóbb, vagy ingyen van, és megmentünk rengeteg fát is a kivágástól. Plusz, gondoljunk csak Harry Potterre, lehet a mi gyermekünk is talál hasznos jegyzeteket felsőbb évesektől! ;)

 

4. Könyvek bekötése

Ne vegyünk műanyag könyvbekötőt, ez REENGETEG felesleges műanyagot jelent. Válasszunk papír könyvbekötőket, és abba csomagoljuk féltett könyveinket. 

5. Kulacs!

A kulacs menő! Mindenképp kulacsot válasszunk ahelyett, hogy minden nap veszünk egy palack vizet. Nem csak környezetkímélő, de ezzel megint csak pénzt spórolhatunk. 

 

6. Fenntartható fejlődés

Ma már a legtöbb írószerben lehet újrahasznosított papírt vásárolni, az FSC tanusítvánnyal ellátott termékeket kell keresni, ugyanis ezek a termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős gyártás feltételeinek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr8315018346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása