Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

5+1 tipp, hogy stresszmentes legyen a karácsonyunk

2019. december 05. - Click for Work

A karácsony előtti időszak általában nem a nyugalomról, békességről szól. Mint minden felnőttnek, 1000+1 dolog van, amire figyelnünk kell. A gyerek edzése, karácsonyi parti a suliban, félévzárás, a munka, háztartás… Ezeken alapjáraton is pörgünk, s ehhez ráadásként hozzácsapódik az ünnepi teendők listája, és a fejünk kétszeresére dagad! Ez nem igazán segít, hogy ráhangolódjunk az amúgy szeretetről, békéről szóló ünnepre. Természetesen a karácsonyfa alól már megszépülhet az amúgy kaotikus helyzet, de mennyivel jobb lenne, ha úgy mennénk bele az újévbe, hogy a karácsonyi előkészületek alatt, nem öregedtünk előre egy évet!  Vannak oldalak, melyek szerint 2 hónappal előre el kell kezdeni a karácsonyi készülődést, ami elképesztően hasznos lehet, de ha úgy vagy vele, mint én, hogy december 2.-án realizálódott a karácsony gondolata sem kell kétségbe esni.

chrismass.png

 Ha ügyesen rendszerezed a tennivalóidat, nem fog fájni a fejed! Ebben segítségünkre lehet egy pár papír, naptár, toll, de digitálisan is rögzíthetjük a feladatainkat, illetve jól jöhet egy nagy pohár forró csoki/kávé/ bor. Nem kell mást tennünk, mint 2 oszlopot létrehozni. Az egyikbe felírjuk, milyen általános teendőink vannak, a másikban a karácsonyi tennivalókat rendszerezzük. Ezután fogjuk a naptárt, és amik határidősök, azokat beillesztjük, a többit pedig köré szervezhetjük. Manapság a digitális világ tüneményeit is segítségünkre hívhatjuk, hisz tengernyi app és tervező weboldal segíthet rendszerezni a rajtunk elhatalmasodott káoszt.

Most összeszedtünk nektek 5+1 alkalmazást, weboldalt, ami segíthet átverekedni magatokat a karácsonyi készülődés ingoványain.

  1. TRELLO

A Trello, akkor jöhet jól, ha több ember dolgozik egy projekten, és ezt egy nagy közös platformon akarják menedzselni. Egy projekten belül a részfeladatok könnyen szétdobhatóak és folyamatosan ellenőrizhetők a tagok között, ami megakadályozza, hogy összekavarodjanak a szálak. A Trellóért lehet fizetni is, ha nagyon extra szolgáltatásokat szeretnénk, de az alap ingyen van. Ha a család többi tagja is vevő rá, mindenképp hasznos lehet, így a fiatalok, vagyis a digitális bennszülöttek is idejében felfigyelhetnek a feladatokra!

  1. FOREST – STAY FOCUSED

ÜLTESS FÁT! Egy egyszerű értesítésblokkoló appról van szó, amely bizonyos időre beállítva letiltja az értesítésküldést a telefonodra. Mindeközben aranyos fákat növeszthetsz olyan arányban, amilyen gyakorisággal használod az appot. Ha viszont kinyomod a blokkolást, ezzel megölöd a növekvő fácskát. Senki nem akar ilyen kegyetlen lenni, igaz?

unnamed_2.png

Az alkalmazás habár fizetős, de csak egyszeri dijjal kell számolj, mindösszesen 700 Ft.

  1. TASKS

Bármilyen felületről használható, a feladatok így a telefonodra vagy épp Gmail-fiókodba is ugyanúgy átkerülnek – így aztán mindenhol szembe fogsz majd találkozni azzal, amit még nem végeztél el. A Tasks ráadásul azért is hasznos, mert a támogatott felületek sokasága miatt mindegy, hol visszük fel az éppen elvégzendő feladatot, a telefonunkon akkor is látszódik majd. Ugyanez fordítva is igaz: a telefonról írt lista ugyanúgy látható lesz a Gmail vagy a szolgáltatás hagyományos, webes felületén, így bármilyen felületről is dolgozzunk éppen, mobilunk nélkül is kényelmesen készíthetünk listát.

  1. ANY.DO

A „világ legnépszerűbb feladatkezelő alkalmazása” – állítja magáról ez az alkalmazás teljes joggal. Mobilon iOS és Android rendszereken érhető el, de online is használhatjuk. Tulajdonképpen a teendőidet és a feladataidat tudod kezelni a segítségével. Írhatsz jegyzeteket, találkozókat szervezhetsz, listákat állíthatsz össze, és feladatokat oszthatsz le. Az alkalmazáson belül még információkat is megoszthatsz egy-egy projekt résztvevőivel. Miért szeretik? Mert egyszerű, rugalmas és tényleg használható - ráadásul még jól is néz ki.

any_do-android.jpg

  1. Remember The Milk

Olyan sok a teendőd, hogy muszáj őket fontossági sorrendbe állítani? Ez az alkalmazás segít, hogy hatékonyan kezeld a feladataidat, méghozzá úgy, hogy emlékeztet az elvégzendő dolgaidra. Így biztos nem feledkezel meg semmi lényegesről. Hálás lehetsz még neki, ha leszeded a mobilodra!

+1 Click for Work

Ugyan appunk nincs (MÉG!) azonban telefonra is optimalizált weboldalunkon meg tudod hirdetni azokat a feladatokat, amikben igazán jól jöhet a segítség. Legyen szó bevásárlásról, takarításról, hólapátolásról, karácsonyfa behozatalról, bébiszitterkedésről, lelkes diákok várják az együttműködést a másik oldalon. Gyors, hatékony és igazán felhasználóbarát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr4115339798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása