Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

Iskolába megy a gyerek! Milyen legyen a gyerekszoba?

2019. augusztus 05. - Click for Work

Bár még javában tart a nyári szünet, ha iskolakezdés előtt állunk, érdemes végiggondolni, mi minden vár ránk szeptemberig. Bizony, 4 hét múlva iskolakezdés, ha új gyerekszobát is ígértünk, itt az idő, hogy megtervezzük, milyet is legyen! Összegyűjtöttünk egy galériát, mert erről érdemes beszélgetni!

affordable-kids-bedroom-design-ideas-that-suitable-for-kids-25.jpg

 

"Kisiskolás korra elvárható a különszobában alvás. Ebben az életkorban többnyire meg tudjuk magyarázni a gyereknek, hogy miért is szeretnénk, ha a saját szobájában aludna. Segíthet, ha berendezünk neki egy olyan alvókuckót, amiben szívesen álomra hajtja a fejét...” - magyarázza a pszichológus.

 És valóban a lakás egyik legfontosabb tere a gyermekszoba. Jó esetben itt alszanak a gyerekeink és iskoláskorban már óhatatlan, hogy játszanak és tanulnak is benne. A harmonikus fejlődés biztosításához jó, ha néhány szobarendezési alapelvet figyelembe veszünk. A gyerekszoba berendezésénél alapelv, hogy legyen világos, legyen a játékoknak is helye benne, legyen biztonságos, legyenek a bútorok átalakíthatók stb.-stb. Ebben a cikkünkben nem szeretnénk ezeken végigmenni, mindezzel az Interneten számos cikk foglalkozik itt:és itt.

De mégis mi az, ami mindezeken túl is fontos lehet? Mert megdönthetetlen igazság, hogy az egészséges fejlődéshez sok fény kell, és persze a rendszeretet kialakítása is éppúgy nélkülözhetetlen. Mi sem is szeretnénk ez ellen bármit felhozni. Ellenben csokorba szedtünk kész gyerekszobákat, amikre talán ti is felkapjátok a fejeteket. Tettük mindezt azért, hogy ne legyen olyan általános a felkiáltás: „Hogy erre nem gondoltunk!” Ha a kiválogatott képeinket végignézitek, láthatjátok, hogy egyiket másikat nem is olyan lehetetlen megvalósítani, talán nem is olyan különlegesek. Íme egy lehetőség, hogy együtt álmodjatok, együtt létrehozzatok egy igazán egyedi, igazán személyre szabott, különleges gyerekszobát, annak aki mindennél fontosabb nektek. 

  1.  A funkcionális

 Tükröt tartunk a gyerek elé, és ez igaz lehet a lakberendezésben is. Ha a lakás egészében is a funkcionalitást követi, érdemes a gyerekszobát is e szerint kialakítani. Iskoláskorban, főként ha még csak kisiskolás a gyermekünk, különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy elférjen egymás mellett a  játszás-tanulás, vagy akár két különböző életkorú gyermek eltérő életmódja. Az alábbi képek un. minimalista, egyszerű gyerekszobákat mutatnak.  

minimalist-kids-bedrooms-26.jpgminimalist-kids-bedrooms-18.jpgminimalist-kids-bedrooms-6.jpg

minimalist-kids-bedrooms-15.jpg

2. Amire nem is gondolnál

Ha kész ezermester vagy, az itt következő gyerekszobák bizonyosan elvarázsolnak. Ezek mind megvalósíthatók és bizonyosan tetszeni fog gyermekednek is. Tulajdonképpen sok dolgod nincs, hisz biztosan tudod mi, az ami a gyermeked érdeklődése, csillagászat, sátorozás, vagy egyszerűen csak egy örökmozgó? Válogass az alábbi képek közül! Nagyszerű gyerekszobák jönnek, de óvatosan, az ötletekkel és a kivitelezéssel.  Ha nem elég nagy lakás, vagy amúgy sem elég világos, ne zsúfold tele! És ne feledkezz meg megkérdezni magadtól: könnyű lesz így kitakarítani a szobát?affordable-kids-bedroom-design-ideas-that-suitable-for-kids-19.jpgaffordable-kids-bedroom-design-ideas-that-suitable-for-kids-38.jpgaffordable-kids-bedroom-design-ideas-that-suitable-for-kids-29.jpg

  1. Lányoknak

 Ha olyan szerencsés vagy, hogy lányaid vannak, mi tart vissza attól, hogy csupahab, csupa rózsaszín lakosztályt varázsolj nekik? De ha mást nem is, dekorálj virágokkal!

8e76ffecde46968a1f1deb92fec48e35.jpg5dd8ffb8a2ff221e23dfecd659d0b1c9.jpg9d909cf1ddd2f999bfe109f5ca71b863--cool-ideas-little-girl-rooms.jpg

4. Fiúknak

Talán itt volt a legnehezebb dolgunk, hogy ne túl sok képet, de csakis olyanokat válogassunk, amik tényleg megvalósíthatóak. Nem biztos, hogy sikerült...Következzenek a képek, jó barkácsolást!

boys-bedroom-ideas.jpegcool-tree-house-boys-bedroom-ideas.jpgcreative-wall-sticker.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr714996098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása