Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

5 csodás receptötlet Anyák napják reggelére

2019. április 30. - Click for Work

Most vasárnap eljön az év legszebb napja, május első hétvégéje, Anyák napja. Minden anya és gyermek várja ezt a napot, hogy meglephesse az édesanyját. Mindig nagy fejtörést jelent, hogy mivel lepjük meg anyukánkat. Most tényleg nem az a fontos, hogy minél nagyobb, drágább ajándékot vegyetek, hanem az, hogy szívvel adjátok. Az édesanyáknak is jól esik a törődés, így összegyűjtöttünk pár olyan reggeli ötletet, amivel garantáltan mosolyt csalsz anyukád arcára.

1. Szívecske alakú tojás

Amennyire egyszerű elkészíteni, annyira mutat jól ez a reggeli. Nincs más dolgunk, mint egy szívecske alakú linzerformában megsütünk egy tükörtojást, szinte bárhogy tálalhatjuk, mindenhogy telitalálat.

reggeli1.png

reggeli2.png

 

2. Szendvics, kicsit másképp...

A módszer lényegében hasonló, mint az előző fogásnál, annyi különbséggel, hogy itt a kenyérbe vájunk egy szívecske alakú rést, és ebben sütjük meg a tojást.

reggeli3.png

 

3. Cinammon Rolls

 Na evezzünk kicsit édesebb vizekre! Ez egy rettentő finom, de egyszerű recept. A cinammon rolls, vagyis fahéjas csiga nagyon elterjedt reggeli itthon és a tengerentúlon is. Ma már minden boltban lehet előre elkészített leveles tésztát kapni. Ezt a tésztát szórd meg fahéjas cukorral, vágd fel csíkokra és hajtogass belőle szívecske formát, majd tedd be a sütőbe és negyedórán át süsd! Ha elkészült a tetejére ízlés szerint tehetsz cukormázat!

reggeli3_1.pngreggeli3_2.png

 

4. Mini, amerikai palacsinta

Ez minden téren a legédesebb fogás! Az amerikai palacsinta keverékbe teszünk egy kis piros ételszínezéket, megsütjük, és eperrel tálaljuk.

Palacsinta hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor (púpos)
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só

reggeli4.png

 

5. Szuper édes toast rolls

 Ez egy kicsit munkaigényesebb reggeli, de biztos megteszi a hatását. Egy toast kenyeret megkenünk nutellával, megtöltjük eperrel, összetűzzük és forró olajban kisütjük. Megszórjuk porcukorral, eperrel tálaljuk.

reggeli4_1.png

 

5+1 Epres Mimosa

Nem is indulhatna jobban a reggel, mint egy mimosával! Vasárnap tényleg lesz ok ünneplésre.

Egy koktélospoharat töltsünk meg félig száraz pezsgővel, majd öntsük fel narancslével. Ha nem szeretnénk annyira bódítóra, az arány legyen 1/4 pezsgő és 3/4 narancslé. Ezután töltsünk bele egy kis málnaszörpot, hogy rózsaszín árnyalatot kapjon az ital, a pohár szélére tegyünk díszítésképp epret.

 

mimosa.png 

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr8314795394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása