Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

Egyetem, kontra éhezés

2018. október 11. - Click for Work

Ha azt gondolnánk, hogy az egyetemisták élete fenékig tejföl, hatalmasat tévedünk. A számuk egyre csökken, nem azért, mert nem tudnák elérni az ehhez szükséges pontszámot, sőt, némelyikük hatalmas reménységgel indulna el ezen az úton, de a pénz, a megélhetés lehetősége bizony számtalan egyetemistát elriaszt ettől az úttól. 

A KSH adatai szerint az előző tanévi 295 ezerről 287 ezerre csökkent a hallgatók létszáma a 2016/17-es tanévre. Ez nem véletlen. A nappali tagozatos hallgatók addig, amíg az iskolát el nem végzik, bizony számtalan esetben éhezni kényszerülnek. Addig, amíg a 4,5-ös átlagnál havonta 13.000 forintnyi ösztöndíjban részesülnek, és nincs más lehetőség, addig ez a szám egyre inkább csökkenni fog. Ebből nem tudják fizetni a kollégiumot, a jegyzeteket, a havi élelemről már ne is beszéljünk.

graduates_2912962k.jpg

Ismét a tehetősebb szülők gyermekei lenne a jövő?

Hiszen elmondhatjuk, hogy nappali tagozaton tanulni éveken keresztül kész öngyilkosság abban az esetben, ha nincs a fiatalok mellett a családi háttér, aki biztosítja a gyermekek számára az ellátást. Mert bár a diákhitel összege 2018 február 1-től már havi 70.000 forint is lehet, ha ezt az összeget, és a 4,5-ös tanulmányi átlag összegét is meggyúrjuk, akkor is csupán 83.000 forint az az összeg, amit az egyetemisták számára jut. Ebből kell jegyzeteket vásárolni, kollégiumot fizetni, vagy ha itt már nincs hely, albérleti díjat és rezsit pengetni, minden hónapban, és ismét arra jutunk, nem maradt pénz kenyérre.

Mert ma, 2018-ban az egyetemisták hatalmas százaléka éhezik

Aki nem, azok kiegészítő munkákat vállalnak, vagy diákmeló keretén belül, vagy feketén, ki hol talál. A bérezés természetesen alacsony, a fekete munkák esetében pedig számtalan esetben semmi. Mert fiatalok még és átverhetőek. Mert még hisznek abban, hogy a jó a jutalmát, a rossz pedig a büntetését kapja meg minden esetben.

Mi, a Click For Work, ebben nyújtunk segítséget számukra. Olyan munkát végezhetnek nálunk, ami a leginkább testhez áll. Lesz, aki gyermekekkel foglalkozik, és lesz, aki az idősek körüli áldásos tennivalókat végzi. Ma már elmondhatjuk, számtalan egyetemista szavazott nekünk bizalmat, és számtalan megbízó is csatlakozik hozzánk. Mert a cél közös. Megkönnyíteni az elfoglalt megbízóink életét, akár a kert, vagy a lakás körüli munkálatokat vesszük át, akár csak egy bevásárlást intézünk el a számukra, de ott vagyunk. Ott vagyunk az egyetemistákkal, amikor az idős rokont sétálni kell vinni, vagy a kis csemetére kell vigyázni, amíg anya a dolgát intézi. És amellett, hogy megbízóink elégedettségében fürdőzünk, minden nap elmondhatjuk, hogy munkát, megélhetést, és lehetőséget adunk azoknak, akik a jövőt jelentik.

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr3714295775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása