Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

A tavasz bekúszott az otthonunkba

2019. március 11. - Click for Work

Trendek jönnek, trendek mennek, de az élő virág mindig menő. Igaz ez a lakberendezésre is.

Egyre többször ébresztenek a felkelő nap sugarai és a madárcsicsergés. Lassan, nap, nap után bekúszik a tavasz a mindennapjainkba. Bár a tavaszi napéjegyenlőségre még pár hetet várnunk kell. Ezekben a hetekben még nem lesz ritka a hideg reggel, az esős, borús nap.

A lelkünk viszont már vágyik az igazi tavaszra. A szivárvány színeiben pompázó, lágy illatú virágokra. Szerencsénkre épp erre az időszakra esik a nőnap. Így megannyi virággal lehetünk gazdagabbak évről évre. A csodálatosan megkomponált virágcsokrok mellett az üzletek polcai roskadozásig teltek a legkülönfélébb hagymás virágokkal. Nárcisz, jácint, krókusz... Megannyi szín, megannyi forma.

evelyn-48349-unsplash.jpg

Lakásunk bármilyen stílus szerint legyen is berendezve, bármilyen színek domináljanak - a tavasz hírnökei kétségkívül jól állnak neki. Vidámságot, lendületet visznek az ott lakók hétköznapjaiba. Mosolyt csalnak a morcos reggelekbe.

És ha elnyíltak? Mi lesz velük? Ugye Te sem dobod ki? Bizonyos vágott virágokat szépen ki lehet szárítani, így egyszerre válhat emlékké és a lakás díszévé - feltéve, hanem vagy babonás. A cserépben kapott hagymásoknak pedig igazán új életet adhatsz. Ne felejtsd el kiültetni a kertbe, legyen az bármilyen aprócska is. Jövőre nemcsak a kerted öltöztetheti új ruhába, neked is szívmelengető érzés lesz ránézni. Így biztos nem felejted azt, aki meglepett vele.

Akkor se búsulj, ha nincs egy talpalatnyi szabad földed sem, ahova elültethetnéd. Édesanyádat, nagymamádat vagy a közelben lakó kedves nénit - ha rendelkezik kerttel - hidd el, nagyon-nagyon boldoggá teheted, ha neki ajándékozod a virághagymákat.

De ne adjuk fel ilyen könnyen! Megkérdeztünk Polereczkiné Matécsa Hannát, aki okl. tájépítész mérnök szakember. Véleménye szerint „Gondos tervezéssel, jó növényismerettel könnyen elérhető, hogy kikelettől lombhullatásig mindig virágozzon valami a kertünkben.”

Cikkében, amit kifejezetten a Click for Work-nek írt, elmondja milyen virágokat kell ültetnünk, hogy mindig virágos legyen a kertünk. De, mint hozzáteszi: „Mivel a választék kimeríthetetlen, most csak a kedvenc virágos növényeimet említem meg.”

Kedves Olvasó, ha kíváncsi vagy Hanna kedvenc virágaira és praktikus tanácsaira, gyere és látogass el a Click for Work blog oldalunkra, ott megtudhatod a titkokat!  

De végül ejtsünk szót a kivitelezésről is. Hányan vagyunk, valljuk be, akik nagy lendülettel a hétvégi bevásárlás során, útba ejtve a sarki kertészetet nem egyszer nem kétszer felvásároltuk a szebbnél szebb évelő palántákat, majd hazatérve csak a sokadik feladatként került sorra, hogy azokat el is ültessük. És itt törik meg a varázs, mert bizony az is előfordul, hogy a virágágyást felásni, a talajt meglazítani, elgereblyézni onnan a száraz leveleket már végképp nincs idő. Habár az ültetés során alaposan meglocsoljuk a kis virágokat, de másnap harmadnap előfordul, hogy az elmarad, pedig jól tudjuk, hogy az milyen fontos is lenne. Ne hagyjuk, hogy így legyen!

becca-tapert-391586-unsplash.jpg

Tapasztalataim azt mutatják, hogy manapság nem is lehet ilyen feladatokra szakembert találni, vagy ha igen, az magunk között szólva: „aranyáron” lenne. Van az a honlap, ahol kiírhatunk gereblyézést, ásást, száraz levelek összegereblyézését, ezt úgy hívják: Click for Work.

 Közel ezer diák regisztrált a Click for Work oldalán, hogy tanulmányai mellett ráérése szerint tudjon dolgozni. Egy-egy kiskert felásása, kitakarítása, a lomok, száraz levelek összeszedése és elhordása, gereblyézés, a füves területek levegőztetése, és persze a rendszeres locsolás nem okoz nekik gondot. Mi kiskert tulajdonosok pedig, biztosan hálásak leszünk nekik, ha segítenek valóra váltani a csodás kertről alkotott ábrándjainkat. Itt azonnal találhatunk segítséget, alacsonyabb áron, úgy hogy ezzel diákokat is segíthetjük. Miért ne? Egy próbát megér, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr5814682376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása