Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Click for Work Home

5 megfizethető, nyári program gyermekekkel

2019. június 26. - Click for Work

1. Margitsziget, állatsimogató

A Margitsziget egyébként is kedvelt hely a családosok számára a tavaszi, nyári időszakban. Már 1950 óta létezik, de 2002 óta a Fővárosi Állatkerthez tartozik, így az állatkert színvonalát tükrözi. A kert belsejében található istálló pónilovak lakóhelye, amelyeken szép időben, illetve forgalmasabb napokon akár lovagolni is lehet. A fentieken kívül számos bagoly és ragadozó madár is helyet kapott a kertben. Ezek szinte kivétel nélkül olyan állatok, amelyek sérülten kerültek be hozzájuk, és bár az életüket sikerült megmenteni, emberi segítség nélkül már nem lennének képesek a természetben életben maradni. A belépőjegy 500 forint, és minden nap nyitva áll négy óráig a látogatóknak.

margitszigeti-kisallatkert.jpg 

2. Miniversum

A Miniversum egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott és részletgazdag, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei kb. százszoros kicsinyítésben elevenednek meg. 5000 minifugurával, 1300 méter hosszú sínpályával, és 100 vonattal találkozhatunk. Az Andrássy úton található, és 2100, illetve 3000 forintért válthatunk belépőjegyet.

 miniversum.jpg

 

3. Vasúttörténeti park

2000 július 14-én nyitotta meg kapuit Európa első interaktív vasúti parkja. A Park 70.000 m2 alapterületen száznál is több vasúti járművet, és a vasút üzemeltetéséhez szükséges berendezést mutat be az egykori Északi Fűtőház vontatási telepén, a Tatai út 95. szám alatt. Az 1911-ben épült, a maga nemében páratlan 34 állásos körfűtőházban állomásoznak a nosztalgiamozdonyok, így például az ország legöregebb, működő gőzmozdonya 1870-ből és a legendás Árpád motorvonat a harmincas évekből (2 óra 57 perc alatt tette meg a Budapest-Bécs közötti távolságot). A nosztalgia járművek büszkesége az 1912-ben épült elegáns teakfa étkezőkocsi, amely a mára fogalommá és nosztalgikus emlékké vált híres Orient Expressz mozdonya mögött robogott. Három éves korig ingyenes, 18 éves korig 900 forintot kell fizetnünk, felnőtteknek 1100 forintba kerül, illetve este hat óráig látogathatjuk a parkot.

 10099.jpg

4. Grund

Nehéz megfogalmazni, hogy mi is a Grund tulajdonképpen. Egy bár? Egy játszótér? Egy étterem? Egy munkahely? Nem, egy közösségi tér! Van egy jó nagy játszótér, lézerharc, quiznight, tehát minden adott hogy a gyerekek elfoglalják magukat, amég a szülők a sarokból figyelik őket egy hideg rozé fröccs mellől.

 dsc0016.jpg

grund1.jpg

5. MINIPOLISZ (kedvencünk)

Személyes kedvencünk! Aki belép ide felnőttként, rögtön azt kívánja, hogy bárcsak az ő gyerekkorában is létezett volna ez. Annyira zseniális, és nagyszerű ötlet. Itt a gyermekek egy napig kipróbálhatják magukat felnőttként, ami annyit tesz, hogy a felnőttek világában játszhatnak. A folyamatosan megújuló helyszíneken a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyekből többnyire „tiltva” vannak. Ebben a minivilágban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és így lehet belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, manikűrös, de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. Az alkalmi „városlakók” szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, hogyan kell tankolni, miképp kell takarékoskodni és szelektíven gyűjteni a hulladékot, vagy épp azt, hogyan vásároljunk egyedül. 

204256.jpg

kepatmeretezes_hu_ant_7893.jpg

minipolisz-ajandekjegy-barmely-idopontban-felhasznalhato-original-91024.jpeg

minipolisz-belepojegy-foidoszak-hetvege-iskola-es-munkaszuneti-napok-original-90397.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr9414913116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása