Egy kattintásra a segítség!

Click for Work Home

Milyen típusú édesanya vagy?

2019. augusztus 28. - Click for Work

Itt az ősz! Az ősz közeledtével előtérbe kerülnek a minden napi teendők is. Főzés, mosás, takarítás...azonban minden anyuka máshogy kezeli ezt a stresszt! Te vajon hogyan éled túl az iskolával járó teendőket? Tesztünkből megtudhatod. Válaszd ki, hogy melyik válasz illik Rád a legjobban!

 

Tovább

Vissza a suliba! De környezettudatosan!

Tippek ahhoz, hogy hogy legyen fenntartható az iskolakezdés. Nem is gondolnánk, hogy pár egyszerű tippel könnyedén megkímélhetjük bolygónkat, és nem mellékesen pénzt is spórolhatunk velük.

 1. Uzsisdoboz

Felejtsük el az alufóliát vagy a szalvétát nejlon zacskóval. Csomagoljuk a szendvicset, vagy gyümölcsöt uzsonnásdobozba. Így nem használunk feleslegesen műanyagot, és ezzel jelentős összegeket spórolhatunk meg, hiszen nem kell sem alufóliát, sem műanyag zacskókat vásárolni. Továbbá egy szuperhősös, vagy egy hercegnős uzsonnás doboz még a gyermek kedvét is meghozza az iskolakezdéshez.

 

2. Buszozás, bicikli

Ha mindenki külön autóval viszi a gyermekét iskolába, sokkal több káros anyag kerül a levegőbe. Próbáljunk meg összeállni több szülővel a lakóhelyünkön, és beosztani, hogy ki melyik nap viszi a szomszéd gyerekeket iskolába, így minden nap megtelik egy autó, a többire pedig nem lesz szükség. De ott van még a buszozás, és biciklizés. A biciklizés mellett szól még az is, hogy mire beérnek az iskolába sokkal frissebbek lesznek, és a testmozgás amúgy is jót tesz a gyerekeknek.

 

 

3.Kölcsönzés, használtan vásárlás

Tudom minden gyerek az új tankönyveket szereti, de el kell magyaráznunk nekik, hogy a környezetvédelem milyen fontos, és meg kell osztaniuk másokkal amilyük van, így segíthetnek. Nem kell minden évben új könyveket venni, sokkal környezetkímélőbb, ha kölcsönözzük őket, vagy felsőbb évesektől vásároljuk használtan. Így olcsóbb, vagy ingyen van, és megmentünk rengeteg fát is a kivágástól. Plusz, gondoljunk csak Harry Potterre, lehet a mi gyermekünk is talál hasznos jegyzeteket felsőbb évesektől! ;)

 

4. Könyvek bekötése

Ne vegyünk műanyag könyvbekötőt, ez REENGETEG felesleges műanyagot jelent. Válasszunk papír könyvbekötőket, és abba csomagoljuk féltett könyveinket. 

5. Kulacs!

A kulacs menő! Mindenképp kulacsot válasszunk ahelyett, hogy minden nap veszünk egy palack vizet. Nem csak környezetkímélő, de ezzel megint csak pénzt spórolhatunk. 

 

6. Fenntartható fejlődés

Ma már a legtöbb írószerben lehet újrahasznosított papírt vásárolni, az FSC tanusítvánnyal ellátott termékeket kell keresni, ugyanis ezek a termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős gyártás feltételeinek.

 

Segítség, miket szerezzek be?! Az iskolakezdéshez szükséges eszközök

Tudom, nekem is fáj kimondani, de vészesen közeleg az ősz. Az ősszel együtt nem csak az esős idő, hosszú séták közelegnek, hanem az iskolakezdés is. Erre nem elég csak lélekben készülni, tanszerek terén is be kell táraznunk. De miket is? Itt egy kis segítség, hogy semmit ne felejtsünk el.

1. Tisztasági csomag

Ebből minden évben újat kell venni, és fontos kelléke az alsósoknak.

gyerek.jpg

2. Iskolaszerek

Most már többféle tanszercsomag közül válogathatunk, amivel időt és pénzt is megspórolhatunk. Az írószer boltban gondosan összeválogatják nekünk a legszükségesebb dolgokat, így semmi nem lesz elfelejtve. Évente egyszer vásárolhatunk egy új tolltartót, hátizsákot a gyermekünknek, hogy ezzel is motiváljuk az iskolakezdésre, és a tanulásra. Egy szép tolltartóval, vagy hátizsákkal sokkal jobban fogja várni az iskolakezdést.

i_r.jpg

3. Torna felszerelés

Tornazsák, sportruha, sportcipő...Ezek a legfontosabbak, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni a fehér sportzokniról, hajgumiról, hajpántról, esetleg bokarögzítőről. Ne felejtsük el, hogy csak a fehér póló, és fehér talpú tornacipő a jó!

gyerekek.jpg

4. Karóra

Az a legjobb, ha veszünk a gyermekünknek egy karórát, amin mindig látja a pontos időt. Tudja, hogy mikor lesz vége a tanórának, mikor kezdődik, mikor ehet, és mikor mehet ki a mosdóba. Ennek a segítségével nem kell megzavarnia a tanórát, és a tanítót hogy megkérdezze mikor lesz vége a tanórának.

kis.jpg

5.Ruházat

Ilyenkor csak a legszükségesebb alapdarabokat vásároljuk. Legyen meleg, könnyen kombinálható, és kényelmes. Nem kell a legdrágább ruhákat megvenni, hiszen pár héten belül úgyis kinövi a gyermek.

kicsi.jpg

Iskolába megy a gyerek! Íme, 5 tanács, mire készülj szülőként!

Menthetetlenül eljön a pillanat, amikor első osztályos lesz gyermekünk, valljuk be, sokszor alig vártuk. Sokat és sokszor töprengtünk milyen lesz, és főként mit tegyünk, hogy legalább az első napon minden simán menjen? Mire készüljünk fel, és mi az, ami miatt felesleges aggódnunk? A pillanat egyszerre izgalmas és megismételhetetlen, nemcsak nekünk. Izgatottak az iskolák is, évről évre az elsősök azok, akik az örök megújulást képviselik.

pan-xiaozhen-cef2lvyhnai-unsplash.jpg 

Tovább

Iskolába megy a gyerek! Milyen legyen a gyerekszoba?

Bár még javában tart a nyári szünet, ha iskolakezdés előtt állunk, érdemes végiggondolni, mi minden vár ránk szeptemberig. Bizony, 4 hét múlva iskolakezdés, ha új gyerekszobát is ígértünk, itt az idő, hogy megtervezzük, milyet is legyen! Összegyűjtöttünk egy galériát, mert erről érdemes beszélgetni!

affordable-kids-bedroom-design-ideas-that-suitable-for-kids-25.jpg

Tovább

5 tipp, hogyan lehet tökéletes a nyaralás!

Sokan az utószezont szeretik, és mostanában készülnek egy hosszabb nyaralásra, sokan már márciusban túlestek rajta. Míg gyerekként izgatottan írtuk a táblára a vakáció betűit, a nyár felnőttként valami egészen mást jelent. Pedig a nyaralás fontos: aki nem szakít rá időt, azt később a saját szervezete fogja kényszer szabadságra küldeni. Mit tegyünk, hogy tökéletes legyen a nyaralás, hogy minél kisebb trauma legyen a visszatérés? Összeszedtünk pár tippet!

nick-fewings-t6oin_04uf0-unsplash_1.jpg

Tovább

Döbbentes különbségek, gyerekek a világ minden tájáról

Bizonyára hallottatok Gabriele Galimberti olasz fotográfus híres sorozatáról, amelyben lencsevégre kapott gyerekeket a világ minden táján, ahogy épp kedvenc játékaikkal pózolnak. James Mollison kisgyerekek alvóhelyeit mutatta be nekünk, míg Gregg Segal 3 éven keresztül 9 országot látogatott meg, hogy lencsevégre kapja 9-10 éves gyerekek étkezési szokásait.

libanon.jpg

Tovább