Diákmunka mint még soha

Hogy dolgozhatok családoknál?

2017. november 24. - Click for Work

Biztos felmerült mindenkiben a kérdés, hogy tudunk törvényesen a clickforwork-ön dolgozni? Vagy mennyibe kerül nekem, ha itt munkát vállalok? Biztosan megéri? 

 seta_1-crop_1511430811.jpg

Nos, ebben szeretnénk eligazítani titeket! Létezik egy jogszabály, amiről nem sokan tudnak. Ez nem csoda, mert amikor 2010-ben év közben rendelkeztek erről a kérdésről, akkor ezt az „egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról” szóló törvényben tették meg. Aki nem adózással foglalkozik, az nem ismeri ezt a törvényt, erre rákeresni nem fog. Sőt, még ha hallott is róla mondjuk 2010-ben, elfelejtette például 2012-re, amikor felvett egy takarítónőt heti egy napra.

A hivatkozott törvény I. fejezete foglalkozik az adórendszeren kívüli keresettel járó foglalkoztatás feltételeinek megteremtésével, (ezt sem érti az átlagpolgár) vagyis a természetes személyek között háztartási munkára létesített munkavégzésre irányuló jogviszonnyal.

A törvény megfogalmazása szerint adórendszeren kívüli kereset az olyan járandóság, amelyet a foglalkoztató a háztartási munka ellenértékeként a háztartási alkalmazott részére juttat. Az adórendszeren kívüli keresettel összefüggésben bevallási kötelezettség sem a foglalkoztatót, sem a foglalkoztatottat nem terheli.

A háztartási alkalmazott után nem kell adót és járulékot fizetni, de a foglalkoztatást a NAV-nak be kell jelenteni és regisztrációs díjat kell fizetni.

A bejelentést pedig honlapunk válallja, tehát nektek emiatt sem kell a fejetek törni, csak a munkát elvégezni és ezzel pénzt kereshettek.

Win-win? Szerintünk, biztosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://clickforwork.blog.hu/api/trackback/id/tr113366115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.